Att skapa sina egna smycken

by admin on August 10, 2013

Det är en stor tillfredsställelse att skapa egna smycken. Vilket material man än använder sig av kommer den färdiga produkten att återspegla en del av ens personlighet. Man kan verkligen ge uttryck för sin kreativitet.

MA57-silverring

Många idag använder sig av silver för att göra egna smycken. Smide är en konstform med långa anor i Sverige, man har skapat egna smycken och bruksföremål av silver i många århundraden. Man har till och med hittat kontrollstämplar av ädelmetaller så långt tillbaka som på 1400-talet. Med ganska få smidesverktyg kan man göra en hel del. Man behöver inte gå en lång utbildning och lägga ner en massa pengar på att lära sig. Det kan räcka med en kurs eller annan vägledning.

Innan man verkligen är säker på att man vill hålla på och göra egna smycken i silver vill man säkert inte skaffa så många smidesverktyg. Det kan vara bättre att först se om man har intresse och läggning. På de flesta kurser får man låna smidesverktyg, det brukar ingå i kursavgiften. Eftersom det finns så många olika typer av smide och skapande av egna smycken kanske man vill prova på lite olika tekniker först. Sedan kan man se vilken inriktning man vill ta och köpa de smidesverktyg man behöver.

Många börjar sin karriär med att skapa egna smycken genom att göra en ring. Det är ett relativt hantverk, men man kan naturligtvis göra den mer utsmyckad om man så vill. En annan klassiker är stavlänken. Man gör en kedja av stavar som kopplas ihop med ringar. Kedjan kan vara så kort eller lång som man önskar. Vissa varierar längden på stavarna, medan andra föredrar en länk med mer eller mindre identiska stavar. Genom att kombinera slipade stenar med silver kan man skapa fina egna smycken, vanligtvis örhängen eller halsband.

Det enda som hindrar en från att göra fantastiska egna smycken är ens fantasi. Med rätt smidesverktyg kan man s

kapa nästan vad som helst. Vartefter man blir mer bekant med de material man arbetar med, desto mer vågad kan man bli i sin design. Det är klart att det kan ta lite tid att bli riktigt duktigt. Men vägen dit är rolig eftersom man skapar något hela tiden. Det är inte ett statiskt arbete att göra sina egna smycken. Många lägger sedan ut dem för försäljning, antingen på nätet eller till exempel på marknader. Det har blivit mycket populärt med dessa unika, vackra smycken.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: