Blogg: Arbetsbord av aluminium

by admin on June 14, 2012

bordI hemmet såväl som i det dagliga arbetet så är det alltid viktigt att vi har en bra ergonomisk ställning när vi sitter ned eller står upp och utför arbeten. Allra viktigaste är det på en arbetsplats där man många gånger utför samma rörelser under en väldigt lång tid och arbetsgivaren vill även att man skall vara riktigt bra och produktiv. Vi talar om höj och sänkbara arbetsbord och det finns varianter som kan ställas manuellt i höjd och även de som är automatiska. Det som är finurligt med ett speciallanpassat arbetsbord är att man har ett bord som har en arbetsyta och samtidigt många olika fack.

Ett höj och sänkbart bord i aluminium har den stora fördelen att dem kan anpassas till den arbetssituationen som man har. Alltså handlar det om en bra ergonomi vilket gör att jobbet kan utföras produktivt och utan att arbetaren behöver få onödiga arbetsskador. Man kan alltså enkelt anpassa facken och saker som belysning, lådor och mycket mer till den enskilde personens behov. Det är var man får ut av ett arbetsbord i aluminium.

Om man skall välja ett manuellt eller automatiskt arbetsbord är mest frågan om arbetsställningen ändras ofta och om det är olika personer som arbetar på samma plats. Är det bara en person som har en arbetsuppgift och sitter eller står på samma plats hela dagen så räcker det med ett manuellt arbetsbord. Har man däremot olika personer som arbetar på samma plats så blir det väldigt krångligt om arbetsbordet i profilsystem aluminium skall ändras hela tiden. Då skall ni satsa på ett automatiskt justerbart arbetsbord istället.

Idag så kan man köpa färdiga typer av höj- och sänkbara arbetsbord av aluminium eller så beställer man den typen som man vill ha. Det finns en del återförsäljare som är experter på området och jobbar med att anpassa arbetsplatser så att det passar på bästa möjliga sätt. Det är något som kommer att uppskattas både av arbetstagaren och arbetsgivaren och alla blir mer produktiv samtidigt som arbetet kan utföras på bästa ergonomiska sätt.

Profilsystem av aluminium byggs upp med profiler och används till maskiner, avskärmning och monteringsplatser m.m. Varför det är så populärt är att materialet inte lätt oxiderar och det är också lätt att flytta om man behöver det. Ett profilsystem av aluminium är också tåliga vilket gör att det är en investering som kommer kunna användas under en lång tid.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: