Blogg: Billigare hotell i Stockholm

by admin on August 17, 2012

centralstation-hotellStockholm, Sveriges huvustad är Skandinaviens största stad med över 2 miljoner invånare I hela länet. Stockholm brukar kallas ”nordens Venedig” eftersom att stan ligger på vatten, är otroligt vacker, snyggt designad struktur och arkitekter samt jättefina parker.

Besök gärna Stockholm för att bara titta runt, äta mat och besöka olika museum. Du behöver dock leta litegrann för att hitta ett billigt hotell vid centralstationen eller på annan central plats. Det finns en uppsjö av hotell i stan men de billigaste är oftast hostels eller liknande, men det finns ett och annat guldkorn. De flesta hotell vid centralstation kostar en hel del och som turist kan det vara skönt att bo nära stan så man slipper ta tunnelbana för mycket, även om den funkar bra i Stockholm och avgångarna går nästan varje minut.

Se och göra I Stockholm
Här följer några rekommendationer för vad du kan göra i stan när du väl hittat ett billigt hotell vid centralstationen.

Det kungliga palatset är bland de kändaste turistattraktionerna i stan. Slottet ligger på gränsen till gamla stan, den del av Stockholm som en gång i tiden var centrum. Slottet har över 600 rum och är en av världens största. Några av de unika attraktionerna är gamla kungakronor, symboler, kläder från lång tillbaka i tiden.

Att äta gott är nog huvudattraktionen för de flesta destinationer och Stockholm har verkligen allt. Från fina jättedyra restauranger på Stureplan och i gamla stan till billiga pizza hak. Stan har nu flera restauranger som fått utmärkelser av Michelin, vilket anses vara bland de bästa en restaurang kan få. Om du har hittat ett billigt hotell vid centralstation så kanske du kan kosta på dig att äta något lite dyrare, för en sak är säker – här finns den bästa maten i norra Europa. Se dock till att du bokar bord på restaurangen i god tid, och även att boka ett billigt hotell i god tid.

En annan attraktion som är trevlig är alla de fina museum som finns I Stockholm. Det kanske kändaste är givetvis Vasa museumet men det finns över 60 andra museum att besöka, så du behöver inte välja ett. Vidare kan jag också rekommendera Gröna Lund vilket är en vackert belägen nöjespark med mängder av attraktioner, allt ifrån berg o dalbanor till spökhus. Där kan hela familjen trivas! Det finns inte så jätte många hotell vid Djurgården och jag skulle ändå rekommendera ett central hotell beläget i närheten av centralstationen så det är enkelt att ta sig runt. Tack för mig för denna gång!

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: