Blogg: Bygga stenhus

by admin on June 8, 2012

stenGår man idag i tankarna och skall bygga ett nytt hus så kan man behöva lite hjälp på vägen, för att det är en del saker att tänka på. I första hand så handlar det om vilket typ av hus som du skall bygga och då står valet mellan stenhus och trähus. Fördelar med att bygga stenhus har mycket att göra med att du slipper mycket underhåll som ett vanligt trähus kräver. Sådana saker som fukt och mögelskador är inte heller så vanliga eftersom sten helt enkelt inte drar till sig fukt.

Anledningen att många vid nybyggnation väljer ett att bygga stenhus är p.g.a. av att det är väldigt prisvärt på många olika sätt. En annan stor fördel är också att det är skönt att bo i ett stenhus på sommaren eftersom det inte värms upp lika lätt som ett sedvanligt trähus. På vintern så har du också fördelen att uppvärmningskostnaderna inte heller blir så höga eftersom sten är bra på att hålla värme. Det blir helt enkelt även ett bra miljövänligt alternativ som är starkt och kommer att hålla under många år fast till lägre underhållskostnader, och det kan inte bli bättre än så.

Några nackdelar med att bygga stenhus istället för trähus kan vara att det är en förhållandevis dyrare startkostnad för byggandet och att du måste gjuta en dyrare grund som faktiskt klarar tyngden. Å andra sidan sparar du in pengarna ganska fort och att man kan väl aldrig bygga en för bra grund?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: