Blogg: Fördelar med täljstenskaminer

by admin on August 20, 2012

kaminBor du i hus eller villa så brukar vi alltid kolla lite extra noga på uppvärmningskostnaderna som också brukar skjuta i höjden under vinterhalvåret.

Vissa av oss har slutat med eluppvärmning och olja för att det är för dyrt och använder oss av alternativa alternativ som pellets eller bergsvärme etc. Det finns dock ett gammalmodigt sätt som är också väldigt bra och det är med hjälp av kaminer eller braskaminer, men det finns olika typer och vissa är bättre än andra, samt så är de också gjorda för olika typer av uppvärmning. Skillnaden ligger i om man vill sätta in en kamin för att värma upp rummet tillfälligt eller om den skall användas till uppvärmning till hela huset och även behålla värmen under en hel dag utan att behöva fyllas på.

De billigare enklare modellerna av braskaminer behåller inte värmen så bra och är ett alternativ för den som vill ha det mysigt. Dessa kaminer är också vackra och kan placeras i både lägenheter och i hus och villa. Skall vi dock titta på kaminer för uppvärmning så är kraven betydligt högre och täljstenskaminer är absolut det bästa valet. Det beror på att täljstenen bevarar värmen på ett så bra sätt att en ena eldning på morgonen kommer att hålla huset eller villan varmt under en hel dag. Detta att jämföras med andra modeller där man måste fylla på med ved etc. hela tiden för att värmen skall komma, alltså så fort elden slocknar så blir det kallt. Det slipper man med täljstenskaminer.

Täljstenskaminer väger mycket och de är också dyrare än vanliga braskaminer vilket gör att många drar sig ur, men det lönar sig i längden och skall ses som en investering eftersom det bästa för uppvärmning är täljstenskaminer. Det finns olika varianter och de kommer i olika utföranden, och skall du nu investera i täljstenskaminer så se till att modellen du väljer räcker till för ditt hus eller villa. Du kommer att se otroliga skillnader i uppvärmningskostander genom att du får mer pengar kvar, och täljstenskaminer kan faktiskt betala sig redan det första året.

Täljstenskaminer och braskaminer är vackra och effektfulla . Många tillverkare av täljstenskaminer ger även sin personliga touch på designen så att det lönar sig att kolla runt lite. Många täljstenskaminer hittar du direkt på internet och får lite mer uppfattning vad de kostar och vilka fler fördelar de har. Om du idag inte har en braskamin i din hus eller villa så tala med sotaren så berättar de mer om vad som behöver göras. Du kan också behöva ett byggnadslov som du ansöker om i din kommun. Välkommen till en mer smartare uppvärmning som är mer ekonomisk med täljstenskaminer.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: