Blogg: Resor i Skottland

by admin on May 16, 2012

Var skall du åka i år när det är dags för en härlig semester? Det kan vara svårt ibland att hitta ett bra ställe att åka till, och det blir också lätt hänt att vi kommer till de mest vanligaste ställena som stora städer där det kryllar av turister. Så varför inte ta det lite lugnare i år, genom att vandra i Skottland och ta del av en helt ny avkopplande typ av miljö där du kommer att se stora grönområden och berg. Vandring i Skottland är något som måste upplevas och du kommer att bli tagen av den historia som detta land har.

Många kanske förknippar att vandra i Skottland med whiskeyresor och just whiskey är en av de äldsta traditionerna i landet. Så är du en whiskeyälskare så kanske du även kan besöka ett bryggeri där man kan smaka och även se hur själva tillverkningen går till. Vandring sresan kan göras på två olika sätt, och du kan välja om du vill ta dig ut helt själv eller så kan du också få en guide. En guide kan vara bra ibland om man vill vara säker på att inte bomma något i det området som man besöker. Vill man ha en helt fri semester utan passning av tider och ta det lugnt så kan man också välja att vandra i Skottland själv. Men tänk på att kolla upp vad som finns att se så att ni kan sätta upp mål dit ni skall gå.

På grund av sina stora gröna slätter så bjuder även vandring Skottland på fina golfbanor. Är du en golffantast så är det så klart ett måste att kanske avsätta en eller fler dagar på golfbanan. Att vandra i Skottland bjuder på något nytt för alla och tittar man historiskt så kan du även se gamla slott som tillexempel Edinburgh Castle och mycket fler sevärdheter runt om i landet som ruiner och mycket mer.

Om du är redo för en semester som ger dig något utöver det vanliga så är vandring Skottland något för oss Svenskar. Det ligger inte heller så långt bort och du kan åka billigt från olika flygplatser som Arlanda etc. Köp gärna en bok om Skottland eller läs mer på nätet om att vandra i Skottland så att ni kan åka till platserna där ni får ut det mesta. Det bästa av allt med att vandring i Skottland är att man också får härlig motion samtidigt som kommer att uppleva så mycket och glöm inte att Skottland i bara är riktigt vackert, det är vackert, riktigt vackert. Glöm inte att packa kläder för vädret beroende på när ni åker och ha en trevlig tid i Skottland. Nästa inlägg kommer att handla om vandring i Italien! Håll ut till dess!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: