Blogg: Vintertips: Bekvämt hem med infrabastu och en täljstensugn

by admin on August 20, 2012

infraMånga drömmer om att ha ett eget hem med alla livets behag, men så klart så kan man inte få allting på en gång. Man måste ta det livsviktigaste först, dock är jag nästan beredd på att hävda att en bastu eller värmande täljstensugn är livsviktigt på vintern!

Idag så är det inte lika krångligt som tidigare och man behöver inte bygga om hela huset för att sätta in och njuta av en egen bastu. Om du går till en sporthall eller ett spa frekvent så vet du att det finns olika typer av bastu och en typ som har bra effekt och även är enkel att placera hemma är en infrabastu och det fungerar ungefär som en modern infravärmare där kroppen blir varm och inte andra delar.

Att ha en egen infrabastu hemma gör alla gott, som att vi blir pigga och det rensar även ut gifter från kroppen. Idag så kan man köpa färdiga set som man placerar och själva installationen tar inte alls så lång tid. Det finns också modeller som påminner om en duschkabin och har även dusch som gör att det blir enkelt att använda den när man vill.

När vi talar om värme så är det också en viktig del när man har ett hus eller villa. Det som man alltid kämpar med är det höga elräkningarna och skulle det inte vara skönt att kunna dra ned på dessa kostander rejält, och det kan vi göra effektivt med en täljstensugn. Ni kanske undrar varför vi just talar om en täljstensugn och inte de som är gjorda av kakel eller metall. Det har att göra med att en täljstensugn som man ansluter till skorstenar är den mest effektiva på hela markanden och passar perfekt till uppvärmning.

En täljstensugn fungerar på sätt att när vi värmer upp den så blir täljstenen varm under en lång tid och istället för att stoppa in ny ved hela tiden så kan en täljstensugn klara sig en hel dag på en enda eldning och det är riktigt effektivt, till skillnad mot andra material som blir kall direkt när lågan slocknar.

Det enda som gör att många människor inte väljer en täljstensugn i första steget är priset, men det är värt att köpa en, och det går så klart också att byta ut senare om man vill genom att ansluta till andra skorstenar. Att sen också ha en egen infrabastu hemma blir pricken över i, och ni har nästan allt som gör livet härligt att leva.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: