Hotellboende ska alltid vara en härlig upplevelse

by admin on October 11, 2013

9-hotellrumMan kan göra mycket för att ens boende på hotell ska bli en trevlig upplevelse. Det är sant att man inte alltid kan välja vilket hotell man ska bo på. Ibland är det jobbet som bokar, och man får ta det man får. Men om man bokar själv, eller har något att säga till om, bör man tänka efter vad man egentligen vill ha.

Det är viktigt att ens boende på hotell är så bekvämt som möjligt. Om man reser för jobbet kanske man vill vara nära det kontor man ska besöka för att slippa så långa resor varje dag. Men en del beror också på vilken ort man ska till. Om man vill ha nära tillgång till en strand, eller kanske shoppingmöjligheter, kan det vara värt att istället använda lite längre tid på att pendla.

Andra tycker att det är viktigt att boka ett hotell som är väl utrustat. Man vill inte gå ut och äta eller göra andra saker när arbetsdagen är slut. I så fall ska man välja boende på hotell som har gym, restaurang, kylskåp på rummet, TV, och så vidare. En del hotell har lite större sängar än vad som är standard, detta kan ibland vara en avgörande faktor.

För de flesta som ofta bor på hotell kan det vara värt att bli medlem i ett bonusprogram. Ett sådant har till exempel hotellet BEST WESTERN Hotel Baltic i Sundsvall i form av Rewards-poäng. Det finns även många andra bonusprogram välja mellan. En del är kopplade till flygresan eller kreditkortet. Andra har ett program som bara är för boende på hotell, man blir medlem i hotellkedjans program. En fördel med dessa bonusprogram är att man får gratis övernattningar eller uppgradering av rummet ganska snabbt. Man behöver inte ha många nätter med boende på hotell innan man fått ihop tillräckligt med poäng för en förmån. Andra ger bättre rum till de som är fasta kunder.

Idag är tillgång till internet mycket viktigt för ett lyckat boende på hotell. Många gör en stor del av sitt arbete på hotellet, efter kundbesök eller konferenser. Allt fler hotell erbjuder nu gratis internet, med trådlös uppkoppling. Ibland får man ett tillfälligt passord, eller så kan man bara koppla upp med wifi.

När man packar för boende på hotell kan det hjälpa att veta vad som kommer att finnas när man anländer. Om det finns badrock och tofflor på rummet behöver man inte ta med sig det, samma sak med hårtork. Man bör också informera sig om parkering om man kommer med bil, det är en klar fördel om hotellet har sin egen.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: