Bruncha ihop med kompisarna

by admin on February 1, 2016

Namnet brunch kommer från engelskan och ӓr en kombination av frukost och lunch. Den ӓts ofta på fӧrmiddagen och innebӓr mer mat ӓn en frukost men inte lika mycket som till lunch. Om sanningen ska fram så har dock detta blivit en tӧjbar definition. En del ӓter ordentligt med brunch, speciellt om man sitter och pratar med sina kompisar.

188-4-brunchSӧndagar ӓr alldeles utmӓrkta fӧr en långsam brunch, ӓven om man alltid kan ta det i veckan också. Men att slippa stressa nӓr man ӓter, och istӓllet koncentrera sig på mat och gott sӓllskap ӓr underbart. Genom att gå till en trevlig restaurang som har brunch erbjudanden så trӓffar man alltid andra som har samma mål- att njuta av livet.

Vad finns det till brunch?

Till att bӧrja med ӓr det bra att vӓlja ut vart man ska gå. Mister French är en mysig restaurang i Stockholm, besök deras hemsida här. De har både god mat och en hӓrlig atmosfӓr, hӓr månar man verkligen om sina klienter. Fӧr ofta ӓr det inte bara maten som gӧr att en restaurang anses vara bra eller inte, utan allt runt omkring ӓr minst lika viktigt. Serveringen, dukningen, inredningen- allt bidrar till att gӧra det hela till en gourmandupplevelse. Man ska kӓnna sig vӓlkommen och omhӓndertagen, redan innan maten kommer.

En del vӓljer dock sin brunch restaurang baserat på vad de serverar. Man vill ha vissa saker, vare sig det handlar om pannkakor, ӓggrӧra eller något annat. Varje stӓlle har ju sin egen specialitet, och något som de ӓr bra på. En del restauranger satsar på att servera vegetarisk mat, eller till och med vegan, eller andra sӓrskilda matrӓtter. På vissa stӓllen har de en hel buffet framdukad så man kan prӧva på det mesta. Läs mer om vad Mister French serverar till brunch på länken http://www.mrfrench.se/brunch.

Hur ofta ska man ӓta brunch?

Det finns inget bra svar på denna frågan fӧr allt beror på vilka rutiner man har och vad man tycker ӓr viktigt i livet. En del fӧredrar en snabb brunch, kanske som ett affӓrsmӧte, fӧr att det passar in med den tid man har till sitt fӧrfogande. Det ӓr tyvӓrr inte alla som har tid att sitta ӧver sin tallrik så lӓnge, men som ӓndå vill dra nytta av de erbjudanden som finns fӧr brunch. Andra har det som en regelbunden ritual- varje måndag eller sӧndag, eller kanske den fӧrsta lӧrdagen varje månad. Det ӓr ett trevligt sӓtt att hålla kontakten med sina vӓnner, ӓven om alla har sina egna liv.

Men ӓta bӧr man, annars mår man dåligt. Så istӓllet fӧr att kӧpa godis och annat som inte ger någon nӓring så ӓr det bra mycket bӓttre att gå till en trevlig restaurang och ӓta brunch. Har man inte tid med frukost kan det också vara en bra ide’, man slipper vӓnta fram till lunch och behӧver inte ta två matraster. Egentligen behӧvs det ingen ursӓkt fӧr att ta sig en stilla brunch, det ӓr bara fӧr att det ӓr så gott och trevligt.

En trevlig tradition

Brunch har blivit en del av den svenska matkulturen, den har fått sin plats i folks hjӓrtan och dӓr kommer den att stanna kvar. Detta ӓr en av anledningarna till att allt fler restauranger fӧrbereder speciella menyer och erbjudanden fӧr de timmar som man ӓter brunch. De vet att gӓsterna ӧnskar denna tjӓnst och att det har blivit en viktig del av mångas vardag. Trots allt så ӓr det så hӓr nya traditioner vӓxer fram, sakta men sӓkert nӓr man hittar något som verkar bra. Brunch hӧr helt klart till den kategorien.

 

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: