Få hjälp mot snarkning

by admin on May 20, 2015

Ibland kan man dessvärre drabbas av sjukdomar och åkommor som man inte riktigt vet vad man ska eller kan göra någonting åt. Och så drar man sig från att gå till läkaren eller prova hjälpmedel som skulle kunna göra situationen bättre. Snarkning är ett bra exempel på ett problem som många lever med i onödan många gånger.

84-sova-trött-näsandning-hjälpmedelDet finns hjälp mot snarkning om man bara letar. Dock är det en god idé att uppsöka en läkare till att börja med för att få reda på vilka anledningar som kan ligga bakom att du snarkar. Det finns nämligen olika allvarliga sjukdomar som kan ha någonting att göra med att du snarkar. När du väl har kommit underfund med detta finns det lite olika hjälpmedel du kan prova på för att sluta snarka.

Prova näsvidgare

I dag finns det någonting som kallas för näsvidgare och en sådan är till för att vidga näsan så att du förbättrar din näsandning. Att du snarkar beror nämligen ofta på att dina luftvägar är för trånga och då hjälper munnen till för att du ska få in tillräckligt med luft när du sover. Och då kan alltså en näsvidgare komma väl till pass. Produkten finns att köpa på www.airmax.se om du önskar beställa en för att se om det kan hjälpa dig i kampen mot snarkningen.

En förbättrad näsandning hjälper inte bara till när du sover som ett hjälpmedel mot snarkning. Det är också ett bra hjälpmedel för att lindra nästäppa. Även du som motionerar kan få hjälp med att förbättra dina prestationer eftersom du andas mer genom näsan och på så vis får ut med syre i blodet. Dessutom rensar näsan bort smuts och bakterier samtidigt som luften hinner värmas upp till en behaglig temperatur innan den kommer in i kroppen.

Varför snarkar vi?

Det finns egentligen inte något självklart svar på frågan om varför vi snarkar. Men om du skulle vilja veta lite mer om det här kan du läsa den här artikeln som tar upp fakta om snarkning. Att snarka när man sover är i alla fall inget ovanligt och ungefär 50% av alla vuxna människor snarkar då och då medan ungefär en femtedel gör det varje natt.

Bor du ensam kanske du inte har någon aning om att du snarkar men om du är tillsammans med någon och delar säng kan du vara säker på att det blir oerhört jobbigt för den andra personen. För det är nog ingen som egentligen vill sova i varsitt sovrum på grund av att den ena personen snarkar.

Som sagt finns det många människor som snarkar ibland medan andra snarkar regelbundet vilket kan leda till en jobbig livssituation. Så beroende på vad anledningen är till att du snarkar får du helt enkelt se över hur du lever för att du ska kunna sluta snarka.

Vad du kan göra

Många människor som snarkar är exempelvis överviktiga och då får du helt enkelt bestämma dig för att gå ner i vikt. Det kommer så klart också att medföra andra positiva effekter på din hälsa. Om du dricker alkohol eller röker kan du också få lättare att snarka. Likaså om du drabbas av förkylning och blir täppt i näsan.

Det kan också hjälpa om du försöker sova på sidan eller på magen i stället för på ryggen eftersom trycket blir olika och därmed blir det lättare att sluta snarka. Du kan som sagt också prova en näsvidgare för att få in mer luft via näsan. Kom bara ihåg att uppsöka en läkare om du tror att du har sömnapné som innebär att du slutar andas när du sover eftersom det är ett väldigt allvarligt problem.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: