Fakturering utan företag

by admin on July 28, 2013

Det kan finnas olika anledningar till att man behöver fakturering utan företag. Många konsulter och frilansare är mycket duktiga på det de håller på med. Men det tar både tid och ganska mycket pengar att lära sig sköta den ekonomiska sidan av ett företag.

MA88-faktureringSvaret är då fakturering utan företag. Man behöver inte vara registrerad och ha f-skattsedel för att kunna tjäna pengar. Men många företag väljer helst att anlita en konsult som har det, eftersom det innebär mindre administrativa problem för dem själva. Man hamnar alltså längst ner i högen när de har flera ansökningar att välja mellan. Det är lättare att framhålla sig själv om man kan garantera fakturering utan företag.

Man kan även som studerande fakturera själv. Det är mycket vanligt att man vid avslutade studier har en enorm studieskuld som man sedan betalar av på i flera år. Istället väljer många att ha en liten verksamhet under studietiden, för att bidra till levnadskostnaderna. Då kan man som studerande fakturera själv, istället för att sätta igång något stort och dyrt innan man egentligen är redo för det.

Lösningen ligger i de finansiella företag som skriver ut och skickar fakturor för andra. De fungerar som en sorts arbetsgivare, drar skatt och betalar alla aktuella avgifter. Det enda man i princip behöver göra är att utföra arbetet och tillhandahålla de uppgifter som krävs. Om man utnyttjar denna fakturering utan företag kan man till och med få betalt innan kunden betalt själva fakturan.

Vare sig man väljer att som studerande fakturera själv eller är en frilansare som lever på detta, får man betala en hel del för tjänsten. Många tycker att det är väl värt det, bland annat för att slippa alla bekymmer med lagar och skatt. Det vanliga är att man tar 6 till 10 procent för att skicka en faktura genom dem. I gengäld kan man slappna av totalt och bara koncentrera sig på själva jobbet.

Fakturering utan företag är ofta ett bra alternativ om man inte skickar ut så många fakturor om året. Det är ingen ide’ att sätta sig in i ekonomi-djungeln eller anställa någon för bokföring när det bara handlar om en mindre volym. De flesta som väljer att som studerande fakturera själv har det mer som en sidosyssla, det viktigaste är att kunna dra ner på kostnaderna medan man pluggar. Genom att skicka ut fakturor via dessa företag underlättar det livet ganska mycket, och trots kostnaderna kan man tjäna en hel del pengar.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: