Hur fungerar vinterunderhåll i Stockholm

by admin on November 21, 2012

snowI Sverige så har vi många säsonger och när det är sommartider så behöver vi inte bry oss mycket om kläder och vi kan också cykla, promenera och vara ute utan att frysa.

Men när vintern eller hösten kommer så blir det kallt och då måste vi ta fram vinterkläderna igen. Något som vi kanske inte tänker på men något som är väldigt viktigt är att vi har har ett bra vinterunderhåll i Stockholm, och att det fungerar och ansvaret ligger hela tiden på den som äger marken. Hur fungerar vinterunderhåll i Stockholm skall vi titta lite på och vad som ingår.

När snön börjar att falla på våra gator så blir det alltid halt ute, och så klart om vi har en bil så måste vi också ha bytt till vinterdäck. Halkbekämpning, saltning och sandning görs oftast också i förebyggande syften vilket innebär att innan snön kommer så brukar man salta vägarna så att det finns en grund, annars när snön kommer så kan det bli riktigt farligt. Nu pratar vi mest om vägar som vi använder när vi åker bil och även vissa gångbanor. Med vinterunderhåll i Stockholm så är det vissa gator och även trappor som inte ingår i vinterunderhållet, och då brukar det även finnas en skylt som informerar om detta.

Om ni bor i en lägenhet så ligger vinterunderhåll i Stockholm på fastighetsägaren och då är det denna som skall ta hand om snön och även sanda. Vissa tar hand om detta helt själv och andra hyr in hjälp eftersom det kan vara att man har stora gårdar och även parkeringar som skall tas hand om. Om det snöar mycket ute så kanske de som ansvarar för vinterunderhåll i Stockholm har mycket att göra och då prioriterar man vissa platser som anses som mest viktiga för att förhindra olyckor. Skottning framför portar och annat kan då många gånger vänta, men ta det alltid försiktigt och ha alltid på er bra och varma vinterskor så du inte halkar, det är viktigt.

Det många kanske irriterar sig på många gånger är när snön faller hårt och det är svårt att ta sig från punkt a till b, men tänk på att de som utför vinterunderhåll i Stockholm gör allt vad de kan för att hinna med. Om det är mycket is och halt på dina gångbanor säg till fastighetsägaren som får då fixa detta och om det är riktigt jäkligt en dag, så stanna inne istället och gå inte ut om du absolut inte måste.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: