Inred utomhus med lampor

by admin on August 10, 2015

Många köper enbart lampor för att de behöver en ljuskälla i ett rum. Men faktum är att det inte behöver vara på det viset. I dag finns det så många olika typer av lampor i olika utföranden så att du kan använda dem som detaljer i inredningen.

utmhuslamporOm du vill inreda med lampor och belysning så gäller det att du inte bara köper första bästa lampa du ser. Det betyder att du måste lägga ner lite tid och möda på att gå igenom utbudet med lampor som finns. Numera har du tillgång till renodlade lampbutiker på nätet där du kan beställa allt från taklampor till vägglampor och utelampor. Det finns även lampor i olika prisklasser och stilar. Kanske har du en större budget och vill satsa på en designlampa eller också har du inte en lika stor kassa att röra dig med och nöjer dig med något lite billigare.

Tänk ute

En annan sak som kan vara värd att tänka på då du ska köpa nya lampor är att de inte alltid nödvändigtvis behöver sitta inomhus. I dag finns det flera olika snygga lampor som gör sig utmärkt utomhus. De här utelamporna passar perfekt för att skapa en trevlig harmoni runt om ditt hus till exempel – de är inte för mycket och inte för lite utan de är precis lagom!

Vägglampor för utomhusbruk är givetvis ypperligt vid de tillfällen då hösten och vintern lägger sig över landet. Dels ser det snyggt ut på husets fasad och dels så är det lite trevligare att komma hem till sin bostad som inte är helt och hållet belägrad av mörkret. Spana in de här snygga vägglamporna och se efter om det är någonting som skulle kunna falla dig i smaken.

Men det behöver inte bara vara vägglampor som du inreder med utomhus. Du kan även köpa andra typer av utelampor som blir ett dekorativt inslag i trädgården eller i närheten av uteplatsen. På så sätt kan ni sitta utomhus och njuta av varandras sällskap i den ljumma sommarkvällen även efter mörkrets inbrott. Det finns oändligt många idéer och om du känner att du lider av brist på fantasi kan du göra en enkel sökning online. Då kommer du att hitta massvis med inspiration för hur du kan använda lampor i din trädgård för en mysig stämning.

Spara pengar

glödlamporDet här med att belysning kostar en del var gäller energiförbrukning är ingen hemlighet. Men det utvecklas ständigt nya sätt som göra att vi ska kunna spara energi och pengar.

En ny undersökning visar hur du som villaägare har möjlighet att spara ett par hundralappar om året. Här kan du läsa om hur du sparar tusen kronor genom att använda rätt typ av ljuskälla och den stavas LED.

I dag är det faktiskt LED-lampor som är de allra mest energieffektiva. Anledningen till att folk drar sig för att köpa denna typ av lampa har att göra med att de är ganska mycket dyrare. Dock får man ha i åtanke att de drar mindre ström och dessutom har en betydligt längre livslängd än de gamla vanliga glödlamporna.

Nästa gång du ska köpa lampor kan du se till att du kikar på energimärkningen som är placerad på förpackningen. Är det riktigt energisnåla varianter du vill åt är det A+ och A++ du ska lägga pengarna på. Kom också ihåg att du inte längre behöver kika efter watt så som du gjorde när du köpte glödlampor. LED-lampor använder nämligen sig av ett mått som kallas för lumen. Om du har några funderingar kring vilken LED-lampa du ska köpa brukar det finnas personal på plats i butiken som kan hjälpa dig att hitta rätt lampa.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: