IT drift & helpdesk

by admin on June 15, 2012

supportFöretag har idag många olika sätt att jobba på ett mer effektivt sätt utan att själv behöva sätta upp egna servrar och liknande för att till exempel ha kontroll över sin e-post, kontorsprogram, spara filer online, ta backup etc. Det kallas för molntjänst och har under de senaste åren blivit ett mer populärt sätt för många företag dra ned på sina kostnader då även vissa tjänster är helt gratis och använda, samtidigt som de kan lätt kommas åt från alla platser runt om i världen. Det blir effektivt och det är även lätt att arbeta hemifrån eftersom du inte behöver sitta på kontoret för att komma åt företagets resurser.

Molntjänst är inget nytt utan är en typ av it drift som enkelt kan sättas upp snabbt, och som vi sa tidigare helt gratis. Många helpdesk företag jobbar just på detta sätt och delar information medan deras anställda som även kan sitta i olika världsdelar. It drift är en hög kostnad för många företag och ger också mycket huvudvärk, så kanske en molntjänst skulle räcka till för er. Man brukar till en viss del få ett lagringsutrymme som är gratis, och behöver man mer i fallen då det gäller backup så kostar det pengar.

Molntjänst är en sak, och behöver man även en helpdesk så kan det även vara bra att teckna ett avtal med en sådan som kan tillexempel svara på inkommande samtal från era kunder eller så använder man helpdesk till att lösa sina egna datorrelaterade problem som de anställda kan råka ut för. Helpdesk är ett sätt att hjälpa era kunder eller hjälpa er själva, eftersom tjänsten kan användas på många olika sätt.

Än hur upplägget blir för ert företags it drift så skall man tänka igenom hur det skall jobbas. Tänk vad pengar ett företag kan spara genom använda en molntjänst och slipper därmed att hantera it drift själva. Det är bara att registrera sig och man är igång på ett litet kick. Många har inte förstått vad en molntjänst är och hur den fungerar, men det har vi nog ändrat på nu, då du vet vilka typer av it drift tjänster det finns helt utan att det kostar er något. Det kan vara perfekt för det lilla företaget som är nystartat och har mycket utgifter.

Större företag kan så klart också dra nytta av it drift via molntjänst. Kanske som ett komplement till dem som reser mycket i sitt arbete. Hur ni vill göra är så klart individuellt men nu känner ni till möjligheten med molntjänst och det är bara dumt att inte ta möjligheten när den finns. Om ni inte väljer alla möjligheter så är till exempel en molntjänst av IMAP epost ett perfekt sätt att hantera e-post mellan er som exempel.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: