Namnlappar till barn på dagis

by admin on October 13, 2013

Varje år måste man tänka på att märka barnens kläder. Det är omöjligt för personalen att hålla reda på vad som hör till vilket barn, och det är lätt att vissa plagg kommer bort. När man hänger av sig våta kläder, kanske i ett torkskåp, blandar man lätt ihop barnens jackor och överdragsbyxor.

MA202-dagisAlla föräldrar vet hur fort barn växer, det är nästan så man kan se det med blotta ögat. Många gånger hinner de inte ens slita ut kläderna innan de är för små. Därför väljer många att köpa begagnat, speciellt lite dyrare vinterkläder. Det finns flera olika ställen man kan byta eller handla använda kläder. Andra har kusiner och vänners barn i olika storlekar, så kläderna brukar cirkulera ganska mycket.

Det gäller då att byta ut namnlappar till barn på dagis så att det blir rätt namn. Barnen känner inte alltid igen sina egna kläder, och personalen brukar läsa på lappen. Ibland kommer man inte ens ihåg själv om man har flera barn och ständigt förnyar garderoben. Det är lätt att ta med sig någons kläder hem av misstag, men om man har namnlappar till barn på dagis vet man vems de är.

Många förskolor, men även vanliga familjer, brukar dekorera väggarna i klara färger. Man sätter gärna upp väggdekor som passar till barn i olika åldrar. För att underlätta för de små barnen att hitta sin egen krok eller fack, kan man sätta upp en liten väggdekor i form av ett djur eller blomma. På så sätt vet barnen var de ska hänga av sig jackan och ställa in sina stövlar. Allt detta minskar risken för att kläder kommer bort i onödan.

Det finns även fina väggdekor med olika teman som man kan sätta upp i lekrummet, både hemma och på dagis. Små barn brukar tycka om blommor och djur, medan lite större ofta vill ha något mer poppigt. På en förskola har man ofta en stor blandning av barn, och väljer gärna en lite allmän väggdekor.

En del namnlappar till barn på dagis syr man fast medan andra kan strykas på. Det viktiga är att de inte skaver och att man kan tvätta dem. Det samma med väggdekor, den ska vara enkel att sätta fast men också lätt att hålla ren. Genom att skapa en glad atmosfär, där man kan hålla ordning och reda på alla sina saker, kommer barnen att trivas bättre.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: