Blogg: Tillbehör vid wakeboardåkning

by admin on June 26, 2012

våtdräkter-wakeboardIdag så finns det många olika sporter som kategoriseras som extremsporter, och en av dessa är wakeboard där man åker på vatten men det är inte surfing. Det påminner faktiskt mer om skateboard eller snowboard, fast i det här fallet åker du på ett annat element.  Det är ingen sport som man skall utöva om man är rädd för vatten eller inte kan simma och det är också bra om man tidigare har kunskap av andra vattensporter då det går ut på att göra volter och liknande samtidigt som man håller i en lina som dras bakom en båt.

Det som utmärker en wakeboard är att den på under sidan har fenor och du som åker måste så klart också ha en våtdräkt. Det hela går ut på att du skall göra så bra tricks som möjligt och det kräver en lång träning och inget som man lär sig över en natt. I wakeboard så finns det tre olika typer av grupper för de så kallade tricksen som är: Inverts där man gör olika typer av volter, Spins där man gör olika typer av rotations trick och Ralys där man gör flygningar på högre höjder.

Det man alltid skall tänka på när man åker wakeboard är att inte göra tricks som man inte kommer att klara av till att börja med. Det bästa är att träna upp sig först kanske på en vanlig skateboard och ett bra sätt att träna upp konditionen och balanssinnet är att träna med en trampolin eller studsmatta. Du kommer därmed att få mer kontroll av din kropp och kan göra dessa tricks även med en wakeboard på vattnet.

Wakeboard handlar också mycket om stil och välj en våtdräkt med färg som passar dig. Det är alltid bra med en kombination av en bra wakeboard som du vet du kommer att trivas med. Att välja rätt ställe att åka wakeboard med din våtdräkt skall också göra på platser där det är tillåtet eftersom det måste vara en stor öppen yta där alla konster kan göras. Vid tävlingar så sätts en bana upp där alla deltagare gör tricksen och den som gör de bästa volterna etc. vinner tävlingen.

Om du inte är insatt hur en wakeboard ser ut så är de mellan 1.30meter långa till c:a 1.47meter, och bredden är runt en halvmeter. På under sidan finns även fenor där vissa är ingjutna för att ge ett bättre grepp och vissa kan även tas bort. Så ge dig ut på vattnet med extremsporten wakeboard med en bra våtdräkt och du kommer att uppleva något nytt garanterat.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: