Om andelshästar

by admin on August 4, 2013

hästAtt skaffa en häst kan vara till olika typer av saker, som en träning och även till olika typer av tävlingar, alltså en tävlingshäst. En häst kostar en del pengar och skall man ha en häst för tävling så måste den komma ifrån rätt plats och även vara tränad så att den är stark och redo för att bringa in pengar till er.

Men det finns andra sätt som många föredrar istället och det är att man satsar på en andelshäst. Travhästar är upptränade speciellt för att bli så bra som möjligt och istället för att man äger hästen 100% så köper man en andel och satsar på denna häst.

De flesta travhästar har kuskar som är välkända och hästarna tävlar på alla de stora platserna som Solvalla och många andra platser runt om i Landet. Det som är viktigt när man skall köpa en travhäst att vara lite insatt och även lita på den man köper ifrån och många har även bra hemsidor där de visar travhästar till salu, samt så visar de pris och hur många andelar det finns att köpa.

Mer om prisbild
Priset skiljer sig hur framgångrik som travhästen är, och det gäller att satsa tidigt eftersom om denna travhäst blir framgångsrik så kommer det inte finnas några andelar kvar att köpa.

När ni tittar efter travhästar till salu så kommer det att finnas kontaktuppgifter ibland till tränare och fullständig information om hur hästen har presterat tidigare. Det finns även information om var hästen kommer ifrån som far, mor etc. och hästen kan komma från andra kända hästar. Innan man skall köpa travhästar så är det bra om det är möjligt att besöka och se hästen på plats. En travhäst säljs oftast i runt 20 andelar och beroende på vad priset är så kommer det kanske att kosta under tusenlappen per andel. Det betyder att det är kostsamt eftersom det är en travhäst, men i slutändan om denna travhäst kommer att vinna och dra in pengar så blir det klirr i kassan direkt.

Hästsport med travhästar kostar lite när man skall satsa men i slutändan om man hittar en bra plats där de har travhästar till salu, så kommer alla pengar som du har lagt komma tillbaka till er. Det kanske nu finns även utrymme till att köpa fler andelar i en annan vinnare.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: