Slipmaskiner med tryckluft

by admin on June 27, 2012

tryckluft

Har du en hobby eller kanske vill utföra ett riktigt bra arbete så vet du säkert att det krävs rätt typ av verktyg för att jobbet skall blir gjort på ett riktigt sätt.

Många springer idag iväg till ett billighetsvaruhus när de skall köpa sina verktyg, men i långa loppet så kan det bli en dyrare investering då kvalitén inte är den bästa och dessa verktyg har inte heller den kraft som krävs för att arbetet skall kunna göras på ett proffsigt sätt.

Många proffs använder sig av tryckluft idag, och det har att göra med att verktygen håller hög kvalité och drivs med luft. Man måste så klart ha en kompressor med en tank där man kan ställa in trycket för att då det önskade trycket som man skall jobba med. Du har säkert någon gång varit till en däck firma där de har ett tryckluft verktyg för att ta av muttrarna på dina fälgar. Den stora fördelen med tryckluft är att man får mycket bättre verktyg mycket billigare och det gäller även vid andra typer av verktyg.

En slipmaskin som går på tryckluft används av många proffs idag i verkstäder för att verktyget gör jobbet på ett bättre sätt en ett vanligt elverktyg. Tittar man på professionell båt reparatör så använder de nästan alltid slipmaskiner som går på tryckluft eftersom man inte heller bara använder ett verktyg som en slipmaskin, utan andra och det blir mer ekonomiskt i det långa loppet med även ett bättre resultat.

Nu så går även synpunkterna isär här ibland, genom vilken man frågar. Det beror oftast på vilka typ av verktyg som man skall använda sig av och många gillar inte att själv kompressorn kanske låter lite, men det kan man fixa genom att gömma undan den på en bra plats. Idag så finns det även kompressorer som är väldigt tystlåtna. Skall man använda en slipmaskin professionellt och andra slipmaskiner och håller till på ett och samma ställe så är tryckluft det bästa. Skall man däremot besöka kunder i arbetet som exempel så är en eldriven slipmaskin ett måste eftersom det blir svårt att ta med sig kompressorn.

Tryckluft är bra på många sätt med rätt verktyg som slipmaskiner, när man kräver ett proffsigt resultat. Det enda man skall tänka på är att inte för köpa billigt eftersom kvalitén kanske inte blir den bästa och resultatet blir inte alls som man hade tänkt sig.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: