Utemöbler för mindre restauranger

by admin on February 7, 2013

moblerDet finns ingen anledning till varför man inte ska låta sina gäster njuta av sommaren med en uteservering bara för att man inte har så mycket plats. Med rätt utemöbler kan man utnyttja den yta som finns tillgänglig.

När man väljer utemöbler till en restaurang eller ett cafe’ måste man planera noga. För att det ska fungera bra och vara attraktivt för gästerna får det, till exempel, inte vara för trångt mellan borden. Om kyparna inte har tillräckligt med plats för att ta en order utan att störa gästerna vid bordet bredvid kommer ingen att trivas. Med rätt planläggning kan man få in maximalt antal bord och gäster på den yta man har till förfogande.

De stolar man väljer till sina utemöbler spelar också stor roll. Dels kan man förlora värdefull golvyta om man har för stora stolar. Men man måste också tänka på att gästerna ska sitta bekvämt, så stolarna får inte vara för smala eller hårda. Som tur är så finns det ett stort urval stolar för utemöbler som är både sköna och anpassningsbara. Många cafe’r har hopfällbara bord och stolar. Detta gör att man kan ta in dem på natten eller när det regnar. Om det behövs fler bord eller stolar kan man lätt flytta runt dem.

För att bäst kunna utnyttja sin uteplats använder en del restauranger sig av bänkar eller soffor. Med lite längre bord och en soffa kan man få in flera personer. Framför allt på ställen där man har många familjer bland gästerna. Denna sorts utemöbler tar mindre plats, och de är även mer hållbara för små barns framfart.

Man kan köpa utemöbler begagnat om man inte har så mycket pengar. Det finns vissa sajter eller affärer som har specialiserat sig på begagnade utemöbler. Här kan man ofta fynda om man är lite flexibel. Naturligtvis ska man vara försiktig så man inte blandar olika möbler för mycket. Men har man bara en liten uteplats för gästerna bör man kunna hitta just det man behöver.

Det finns också möjlighet att hyra utemöbler. Det kostar en del, men kan vara värt det. Om man har en kort säsong, eller bara behöver ett begränsat antal, kan det löna sig att hyra. Likaså om man inte har möjlighet till förvaring när vintern kommer. För den som precis har satt igång en verksamhet med cafe’ eller liknande kan hyra vara ett alternativ för att inte binda upp kapital.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: