Vad man bör kunna om första hjälpen

by admin on May 1, 2014

De allra flesta kan stoppa en blödning och lägga om ett bandage. Man har övat sig på framstupa sidoläge i skolan, och det sitter ännu i. Men för att verkligen kunna vara till nytta vid en akut situation behöver man ofta kunna mun mot munmetoden, samt hur man får igång hjärtat.

MU249-hjärtstartareVarje år dör flera tusen människor av hjärtproblem. Många av dessa var unga och det skedde helt oväntat. En hel del skulle kunna ha undvikits om man haft rätt utrustning och utbildning. Man kan börja med att köpa hjärtstartare hos Akutgruppen, lära sig hur den fungerar samt hur man gör mun mot munmetoden. Allt detta i kombination kan göra stor skillnad när inte bara minuter men sekunder är av största vikt.

En mycket bra apparat är Zoll hjärtstartare, med speciell design och annorlunda elektrodlösning . Man bör dock vara utbildad för denna typ, inklusive mun motmunmetoden. Vid köp av hjärtstartare hos Akutgruppen kan man få all den nödvändiga instruktion och utbildning för att på bästa sätt kunna använda Zoll hjärtstartare. Den rekommenderas dock normalt inte till allmäna platser.

Det är inte bara att köpa hjärtstartare hos Akutgruppen och hänga upp den på väggen. Med alla maskiner, inklusive Zoll hjärtstartare, bör personalen veta hur man använder den. Sedan brukar man välja ut några nyckelpersoner som går en vidareutbildning. Dessa kurser tar inte så lång tid, inte mycket mer än tre timmar vid två tillfällen. Man får öva på en riktig HLR-docka, en så kallad Little Anne, och varje person har sin egen docka. Vidare lär man sig hur man ska utöva tryck på bröstkorgen för att sprida blod och syre i kroppen så länge som möjligt, samt mun mot munmetoden. Man har även en avancerad elektronisk helkroppsdocka som direkt visar om man gör allt på rätt sätt.

Med andra ord kanske man totalt använder en dag för att lära sig allt detta. Det första steget är att köpa hjärtstartare hos Akutgruppen, vare sig man väljer Zoll hjärtstartare eller en annan modell. Sedan får man en grundläggande utbildning i hur den fungerar och vad man ska göra vid en nödsituation. De kan till och med komma till arbetsplatsen för kursen, så alla kan delta. Sedan väljer man ut en eller flera från personalen som går lite djupare och verkligen lär sig D-HLR. Allt detta gör att man har många gånger större chans att klara sig om olyckan skulle vara framme och man får hjärtstopp.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: