Välgörenhets resor är ett bra sätt att kombinera nytta med nöje

by admin on June 20, 2013

12-resaVälgörenhets resor är ett bra sätt att kombinera nytta med nöje. Om man tycker om att resa och möta nya kulturer, men samtidigt hjälpa till i det land man reser till, så är välgörenhets resor det perfekta valet.

Många som reser på välgörenhets resor är yngre människor. Det kan vara hårt volontärarbete i en ny miljö. Men det finns även välgörenhets resor som är öppna för alla åldersgrupper. Vissa projekt som arbetar med att utbilda och hjälpa kvinnor i Indien, till exempel, accepterar personer i alla åldrar. Här får man arbeta främst med att utbilda kvinnor. De lär sig engelska och hur man använder en dator. Genom att utbilda sig har de större möjlighet att hitta ett jobb som kan hjälpa dem att försörja sig.

Samtidigt lär man ut vanliga mekaniska färdigheter på dessa välgörenhets resor. Det kan till exempel vara hur man lagar en punktering på en cykel. Genom att kvinnorna lär sig dylikt som vanligtvis är en manssyssla, försöker man styrka deras självförtroende. Tanken är att de ska förstå att de är värdefulla och kan klara av en hel del själva.

Man arbetar också ofta med barn på välgörenhets resor. Det finns många barnhem runt om i världen som behöver hjälp. Ofta klarar man av att hålla barnen rena och ge dem mat. Men det är vanligt att det inte finns tillräckligt med personal för att stimulera eller leka med barnen. Genom lek kan man också lära barnen mycket som de inte alltid förstår i ett klassrum.

Andra välgörenhetsresor fokuserar på ren undervisning. Man får assistera lärare i skolorna, eller undervisa själv. Många länder satsar på att lära ut engelska, det kan verkligen hjälpa att kunna detta när man söker arbete. Samtidigt är det inte alltid lätt att få barnen att verkligen komma till skolan, det är inte alla som inser värdet av undervisning. Som volontär kan man bidra till att öka närvaron i klassrummet.

Även i skolorna kan de som kommer på välgörenhets resor göra stor nytta genom pedagogiska lekar. En vanlig lärare kanske inte klarar av att göra skolan till en trevlig plats, så man kan bidra genom att dekorera och måla skolan. Ibland får man också gå runt i byarna och prata med framför allt kvinnorna om vikten av utbildning. Det är inte bara barnen som erbjuds hjälp, utan även kvinnorna själva kan behöva mer utbildning. Välgörenhets resor bidrar ofta med det lilla extra som behövs för att hjälpa lokalbefolkningen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: