Välja rätt kompressor

by admin on November 19, 2012

kompressorerVi alla har hört uttrycket att vi får var vi betalar för och det stämmer i vissa fall väldigt bra. Köper vi billigt och prutar på något så brukar vi få igen det senare eftersom den kvalitén eller produkten inte klarar eller går sönder oftare än vad som egentligen var tanken.

När man har en egen firma eller ett större företag så är det ännu viktigare då annars så stannar produktionen vilket innebär inga pengar. Något som de flesta mindre företag använder sig av idag är kompressor för olika ändamål som rengöring, drift av maskiner och det enda man måste ansluta till dessa är även en slang som då man sätter upp praktiskt via slangvindor.

Som du säkert känner till så finns det olika typer av kompressorer och skall man ha en ”riktig” modell som kommer att klara höga påfrestningar och långt arbete så är en skruvkompressor det du skall titta på. Idag så finns det många olika tillverkare med olika garantier och det finns modeller som också är vatten eller oljeinsprutade. Skruvkompressor kommer från hur kompressorn är uppbyggd, och dessa har så kallade rotorer som går i varandra och bidrar till lång livslängd.

Man skall därmed anpassa sin skruvkompressor efter vad man skall använda den till och det finns idag remdriven skruvkompressor, frekvensstyrd skruvkompressor, direktdriven skruvkompressor. En remdriven modell passar mest det mindre företaget som ställer högra krav och väljer något i mellanklassen. Frekvensstyrd skruvkompressor och direktdriven skruvkompressor är oftast dyrare och finns även i större utföranden för att räcka till en större industri och produktion där verktyg av tryckluft och maskiner används frekvent.

En sak som också är viktigt är val av slangvindor så att de är placerade på rätt ställen och även att de är lätta att hantera. Slangvindor finns i manuella modeller och även de som har en returfjäder vilket gör att när du rycker i slangen så går den sen tillbaka och matar in den automatiskt. Slangvindor skall man placera vid själva arbetsplatsen så att det blir lätt att arbeta och många gånger sitter de oftast högt uppe så att de blir lätta att hantera.

Skruvkompressor

En kombination för er verkstad eller företag med en skruvkompressor så blir det en säker drift. Maskiner går inte sönder lika ofta och ni drar ned även på dyra elräkningar som det kostar normalt att driva vanliga maskiner med. Välj skruvkompressor så slipper ni onödiga bekymmer och har en kompressor som klarar av att arbeta under lång tid och det ger er även ett bra arbetsresultat.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: