Vattenskärning: Miljövänlig tillverkning

by admin on July 6, 2012

skärningIdag så används det många olika tekniker för att tillverka olika typer av material och en av den bästa är vattenskärning, och den används mestadels i industrin och kan användas i många olika material. Den största fördelen med just vattenskärning är att den är ekonomisk samtidigt som det är helt naturligt och det bildas inte skadlig rök eller gaser när jobbet utförs. Det fungerar på de flesta typer av material som plast och metaller, exempelvis aluminium, stål etc. Det blir också perfekta konturer av vattenskärning och är därför används mycket i olika branscher.

Eftersom tekniken är vatten så måste ett högt tryck bildas, och alla dessa vattenskärnings maskiner har olika utformningar beroende på vad den skall användas till. Det finns även olika typer utav munstycken som man använder sig av under arbetets gång. Det bildas i dessa maskiner ett tryck på hela 4000bar och resultat blir en yta som inte heller behöver efterbehandlas vilket sparar in mycket tid, och ger alltid ett perfekt resultat.

Man kan även som privatperson och företag anlita ett företag som utför vattenskärning. De material som de kan skära i är exempelvis också trä, MDF, spånskivor, plywood etc. Sten och betong, glas och klinker, gummi, ja vattenskärning kan göras på de flesta material vilket gör att du kan få något utskuret med perfektion på nästan vilket material som helst.

Alla dessa maskiner är rätt så tunga och måste stå på vibrationsdämpare och placeras då under och gör att vibrationerna minimeras och även ljudet. Vibrationsdämpare används på alla typer av industrimaskiner och kan köpas i olika storlekar som även kan klippas ut enligt ens egna anvisningar. Vibrationsdämpare är tillverkade mestadels i gummi och anpassas i hårdhet och tjocklek beroende på vilket användningsområde som det gäller.

Till vattenskärning så används stora och tjocka vibrationsdämpare, men ändå så är ljudet ibland högt på grund av trycket av vattnet som skär igenom olika material. Det blir allra helst påtagligt vid vattenskärning av mer tjockare material. Många idag som producerar och tillverkar olika typer av saker använder sig av vattenskärning för att det är effektiv och du får alltid ett resultat som både tillverkaren och du blir alltid nöjda med. Se efter på lite bilder hur en vattenskärnings maskin arbetar så förstår du hur vilken kraft som ligger bakom. Se också de mindre storlekarna till de största och det finns även vattenskärning som görs under vatten. Så ta hand om fördelarna du också med vattenskärning ni också och se vad tekniken kan göra för er verksamhet eller produktion.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: