Vintersandning i stan

by admin on January 25, 2013

vinterDet är mycket viktigt med sandning i Stockholm under vintermånaderna. Man ställer ofta ut en låda med sand vid parkeringshus och andra ställen där många personer passerar. Om det inte finns sand på marken kan man ofta själv slänga på lite.

Man bör se till att sandning i Stockholm sker innan folk kan gå och trampa ner snön. Annars bildas det lätt isfläckar som kan vara mycket farliga. Många har ramlat och brutit benen på grund av isbildning. Detta sker framför allt när det snöar uppepå så man inte ser isen under.

Det bästa är att ta bort snön innan man går på den, och sedan sanda. Om detta inte är möjligt kan man i alla fall lägga ut sand vartefter, så man inte halkar. Detta är ett kontinuerligt arbete när det snöar. Om man inte håller efter det hela tiden med sandning i Stockholm blir det lätt extra arbete. Man måste hacka is eller använda salt som fräter på både hus och skor.

När sedan vårsolen tittar fram blir det ofta mycket sopning utomhus i Stockholm. All den sand man använt under vintern måste nu tas bort. För det mesta kör man med en liten maskinpå gångar och vägar och får upp sanden automatiskt. Men på lite trängre ställen och hörn får man ofta sopa för hand. Detta är ett av de säkra vårtecknen i Stockholm.

Om bostadsrättsföreningen inte har en fast vaktmästare, kan man hyra in en firma för sandning i Stockholm. Dessa har ofta flera kontrakt i samma område och kör regelbundet runt och kontrollerar att det är fritt från snö och is, samt sandar på gångvägar och stigar. Eftersom det är fastighetsägarens ansvar att se till att inga olyckor sker, är detta en viktig del av budgeten.

Det är viktigt med sopning utomhus i Stockholm. Även här ligger det i bostadsföreningens intresse att hålla efter området, det är deras ansvar att sanden sopas upp. Man kan inte återanvända sanden nästa vinter. När den är upptrampad eller bilarna har kört över den, blir den allt för finfördelad för att kunna användas till att sanda med igen. Istället kan man ge bort den till idrottsföreningar, hundklubbar eller andra som kan ha nytta av den. Man brukar sopa utomhus i Stockholm ganska sent på vårkanten. Man vill inte riskera att det blir minusgrader och snö igen, utan att våren verkligen har kommit igång innan man gör rent i området.

Hoppas detta var matnyttigt och intressant för er.

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: